Depresija

Depresija

Depresija je jedan od najčešćih faktora koji doprinosi razvijanju zavisnosti od kockanja Depresija često prisiljava onoga ko pati da traži olakšanje ili „samo-lečenje“ konzumiranjem supstanci ili uključivanjem u ponašanje koje njega ili nju čine da se privremeno oseća bolje.

Euforija produkovana viškom dopamina u mozgu često je vrlo delotvorna u privremenom ublažavanju depresije. Međutim, nakon što euforija splasne, nivo dopamina opada. Osoba se vrati na mnogo gori nivo depresije nego što je bilo na početku.  Ovo onda izaziva veće stvaranje dublje zavisnosti i ponavljanje ciklusa „povišenja“ nakon čega sledi pad.

Usamljenost je često sastavni deo depresije. Usamljenost i depresija često rezultiraju dosadom, koja je glavni okidač zavisnosti od kockanja. Patološki kockari obično spadaju u jednu od dve kategorije: oni koji traže uzbuđenje i oni koji su u potrazi za begom u poznato. One koji su u potrazi za uzbuđenjem privlače igre s visokim ulozima i puno akcije, i vrlo su skloni da traže uzbuđenje od igara za stolom kad se pojave depresija, usamljenost i dosada. Oni koji su u potrazi za begom u poznato skloniji su mehaničkim stilovima igre, a često nastoje da otupe svoju emocionalnu bol kroz duge sesije uz slot aparate.

Posledice zavisnosti od kockanja

Brojne moguće negativne posledice zavisnosti od kockanja često su direktno ili indirektno povezane s finansijskim poteškoćama usled gubitka velikih količina novca tokom vremena. Čak i nakon značajnih gubitaka, patološki kockari su prisiljeni da nastave sa kockanjem, često osećajući da je pobeda odmah iza ugla. Patološki kockari imaju tendenciju da zapamte osećaj pobede i osećaj euforije koji su proizvodili i nastave da jure te „povišenja“.

Zavisnost od kockanja obično sledi jasan obrazac od tri različite faze:

1. pobednička faza,

2. gubitnička faza i

3. faza očaja

 Faza očaja često uključuje: dug, finansijske poteškoće, društvene ili profesionalne posledice – kao što su razvod braka ili gubitak posla, a može čak da uključuje i kriminalne aktivnosti kako bi osoba ublažila dug, kaznene postupke za navedene aktivnosti, tešku depresiju i samoubistvo.

Kontakt telefoni HERC TIME za zakazivanje konsultacija

HERC TIME kontakt: 0653342321, 0693934939, 0665588067 , 063342106, 

Za inostranstvo kontakt/ viber +381693934939

Konsultacije obuhvataju: procenu stepena problema sa kockanjem, testiranje i analizu ličnog problema sa preporukama kako je najbolje dalje nastaviti Program za prestanak kockanja.

Program odvikavanja je individualan, radi se sa svakim klijentom posebno. Svako ima svoj program kako je najbolje i najbrže da se problem reši. Ukliko je problem u početnoj fazi dovoljno je par časova.

CENA KONSULTACIJA  : 150 € ( trajanje-90 minuta)

CENA KONSULTACIJA SA DIJAGNOSTIKOM : 250 € ( trajanje- OKO DVA SATA))

Online konsultacije, konsultacije u kancelarijama u Novom Sadu, Beogradu ili  preko Vibera se zakazuju.

Share
Pozovi