21 августа, 2019 stop kockanje 0Comment

Kockao sam se više-manje kao i drugi. Kada sam zbog dugovanja ušao u vezu sa trideset godina starijom ženom iz komšiluka, koja je inače bila bogata udovica, postao sam nula od čoveka.

Ona je godinama pokrivala  moja dugovanja i znala je da se kockam redovno. U početku je sve to bilo dobro ali sam se brzo opustio i počeo da je potkradam. Pravila se da ništa ne vidi jer se zaljubila u mene a ja sam samo hteo da je iskoristim. Pošto sam ja svirao violinu, a ona je volela klasičnu muziku, imali smo dosta tema za razgovor. Dosta sam svirao tada, i karijera je bila predamnom.

Tražila je da svašta od mene i to sve više i više iz dana u dan a onda su krenule i ucene. Mogla je da me kupi i uvek me je kupovala a ja sam bio nemoćan da išta promenim jer sam ponovo i ponovo  ulazio u sve veće dugove. Tražila je da izlazimo zajedno i da je volim a ja sam mrzeo sebe zbog toga. Bio sam muška kurva i ne bih da pišem kakve je sve bezobrazluke zahtevala od mene.

Jednog jutra sam puko skroz i otišao na prugu i legao. Hteo sam da me pregazi voz i da završim i sa kockanjem i sa životom. Ležao sam oko pola sata ali voza nije bilo a već su došli neki seljani i sprečili me u nameri. Ubedili su me da to nije rešenje. Nikada im se nisam zahvalio, ali evo sada bih iako znam da oni ovo ne čitaju, ali možda ja nekome pomognem ko se nalazi u situaciji kao ja što sam bio.

 Kada već nisam mogao da se ubijem odlučio sam da ubijem nju. Zamišljao sam kako mrtva leži a ja preturam po stanu i uzimam veliku lovu. Razmišljao sam da je otrujem. Gadila mi se i moja mržnja je postala nepodnošljiva. Prestao sam i da sviram, i to je bio moj najveći poraz. Moj život nije imao smisla više. To je bilo sve zbog kockanja.

Ko zna šta bi se desilo da me ujak nije jednoga dana na silu odveo na lečenje od kocke. Zahvalan sam svima u Herc Time koji su mi pomogli da pobedim kocku i sve mi je krenulo, pogotovu od kada sam se preselio u Kanadu kod rođaka. Taj život koji je meni bio zbog kocke je za mene prošlost, nikada neću moći to da zaboravim, i ako ne znate kako izgleda PAKAO to je bio moj pakao. Ne bih to poželeo najgorem neprijatelju.