Zamke online kockanja

Zamke online kockanja

Velika dostupnost interneta dovela je do toga da gotovo svako može veoma jednostavno da se kocka, bilo kada i bilo gde. Za pobornike online klađenja, ono ima velike prednosti u odnosu na odlaske u kladionice i kockarnice. Pre svega, mesta za kockanje su uvek dostupna. Dovoljan je pristup internetu i kockanje je moguće iz kuće, iz kafica, sa posla itd. Danas svaka online kladionica daje bonuse (koji imaju svoje uslove) na prvu uplatu i dovode do toga da lako „uplovimo“ u sistem klađenja. Takođe ulozi mogu biti znatno manji, što klađenje čini još pristupačnijim. Te „prednosti“   su velika opasnost za zavisnike od kockanja, jer mogu brzo i jednostvano napraviti nalog i započeti igru, gde im se nude velike mogućnosti kockanja. Tu nastaje problem jer je prvi deo u tretmanu zavisnosti od kockanju upravo izbegavanje ili apstinencija od kockanja, pri čemu se prvenstveno misli na izbegavanje mesta gde je kockanje dostupno. Ukoliko osoba zavisna od kockanja provede više dana u kockarnici ili kladinici okolina će to jednostavno primetiti, a tu se najpre misli na porodicu, prijatelje, pa i poslodavce. Sa online kockanjem, izbagavanje postaje mnogo komplikovanije. Svaki kompjuter, laptop, tablet ili smartfon, na poslu, kod kuće ili bilo gde, može postati virtuelni kazino u nekoliko jednostavnih koraka odnosno klikova.

Kako to zapravo funkcioniše?

Online kazina često koriste trikove da bi privukli nove igrače u online kockanje. To je često predstavljeno u vidu nagrada, kao što je besplatna igra koja ima za cilj da zabavi i zainteresuje igrača, a nakon uspeha u toj besplatnoj verziji, mnogo su veće šanse za pravi ulog i pravi novac. Šanse za uspeh u besplatnim, probnim verzijama su puno veće, što dovodi to toga da igrači pomisle da će imati isti uspeh i kada ulože svoj, pravi novac.  Naravno, šanse se menjaju u korist kuće čim se uključi pravi novac u igru.

Mnogi igrači ponekad jednostavno zaborave da je elektronski novac i dalje pravi novac. Igrači su u mogućnosti da koriste kreditne kartice za deponovonje novca u online račun. Takođe online kockari mogu takođe biti i žrtve obmane svojih protivnika u igri. Na primer, česta tehnika je dogovaranje između onlline poker igrača, tj nekoliko igrača sedi na istoj lokaciji i deli informacije kako bi dobili prednost nad drugim igračima.

Iako sajtovi za online kockanje imaju politike o ograničavanju pristupa (na primer maloletnim igračima i onima koji su sami sebi postavili zabranu), sposobost da se to zapravo i sprovede je vrlo diskutabilna. Jednostavno, igrač koji je zabranjen sa jednog naloga, može pomoću nekoliko klikova da se prijavi na drugi.

Generalno online kockanje pruža veću udobnost i omogućava da se ulozi stavljaju bez kontrole drugih. Takođe, ne postoji kontrola o potencijalnoj konzumaciji alkohola i psihoaktivnoh supstanci, što  može biti rizik za povećavanje vremena trajanja kockanja a tako i iznosa novca koji se ulaže.

Sajtovi za online kockanje predstavljaju najbrže rastuće i najprofitabilnije biznise koji postoje danas. Kao i u tradicionalnom kazinu, šanse su uvek u korist kuće (ili u ovom slučaju onoga ko je dizajnirao softver). Iako igrač ima  male šanse da zarađuje novac kratkoročno, gubitak je matematički siguran ukoliko se igra nastavi tokom dužeg perioda.

Share
Pozovi