Potraži pomoć- najvažniji korak u rešavanju problema sa kockanjem

Potraži pomoć- najvažniji korak u rešavanju problema sa kockanjem

Često kockari osećaju kao da su pokušali sve što su mogli da bi pobedili svoju zavisnost. Često da ne mogu ni zamisliti kako razgovor i pomoć nekoga ko ima iskustva u lečenju može da im pomogne da vrate kontrolu nad svojim životom. Bez edukacije o time šta je to što vas pokreće da stalno razmišljate o kockanju što izaziva snažnu želju da kockate, može biti skoro nemoguće da pobedite zavisnost. Ovo nema veze sa tim  koliko ste pametni, jaki, imate veru u sebe ili koje god strategije da koristite. Problem patološkog kockanja rešiv, ali je potrebna promena u načinu razmišljanja i ophođenju kako bi se pobedila ta dominantna želja. Možda mislite da razumete šta je to što vas pokreće, ali ponekad nam je jako teško da zaista shvatimo prave uzroke. Naši klijenti su skoro uvek iznenađeni kada počnemo da istražujemo ovo. Zapamtite, uvek je više nego što mislite.

„Ja već znam kako to funkcioniše.“

Većina zavisnika je potrošila puno vremena kockajući se, kao i u razmišljanju o kockanju. Kao rezultat, oni su uvereni da znaju već sve. Da li vam ovo zvuči poznato? Ali kao i za većinu stvari u životu: „Ne znamo šta ne znamo“. Kod većine postoji ogromna praznina u njihovom znanju.

„Dovoljno sam jak da prestanem sam sa tim ili da iskontrolišem svoje kockanje.“

Mnogi od nas su tokom odrastanja dobijali poruke da je razgovor o problemima znak slabosti, a da je samostalno pobeđivanje tih problema odraz naše snage. Realnost je da ukoliko duže vreme čuvamo svoje probleme kao tajnu, to radimo iz straha od suočavanja. Dakle to je odraz našeg straha, a ne snage. Najveći odraz hrabrosti je potražiti pomoć kada prepoznate problem.

I za kraj, nešto što biste trebali da znate o našem Centru za edukaciju i odvikavanje od kockanja:

Mi smo videli i pomogli mnogim ljudima sa istim problemom zavisnisti koji imaš i TI

Nećemo ti suditi i misliti loše o tebi

Mi smo na tvojoj strani, spremni da pomognemo da vratiš doživljaj kontrole nad sopstvenim životom i sopstvenim umom.

  

Važno je da potražite pomoć i dozvolite sebi da iznova počnete.

Telefon za konsultacije: +381653342321

https://stankovicdejan.com/

 

Pozovi