Rešenje problema patološkog kockanja- Životni balans

Rešenje problema patološkog kockanja- Životni balans

Patološko kockanje vremenom postane veliki problem. Kockanje remeti život i  funkcionisanje osobe u školi, na poslu, obavezno u porodici, što narušava životni balans.

Dobro izbalansiran život je važan za vaše blagostanje.

Naše vreme, pažnja i energija se stalno prilagođavaju i takmiče kako bi zahtevi svakodnevnog života bili zadovoljeni, i zato ne možemo uvek da održavamo savršeni balans. Zapostavljanje ključnih delova vašeg života može dovesti do stresa i anskioznosti.

Izdvojite malo vremena, uradite kratku vežbu i sagledajte koliko dobro balanasirate sve aspekte svog života, što će vam pomoći da identifikujete područja koje treba poboljšati.

Grafikon u obliku pite je jednostavan način za identifikaciju područja kojima je potrebna vaša pažnja. On pruža vizuelnu sliku načina na koji živite svoj život kako biste želeli da to izgleda u budućnosti.

Probajte ovu jednostavnu vežbu uz pomoć papira i olovke.

#1 Uzmite komad papira i nacrtajte veliki krug, to će vam biti pita. Razmislite o svakoj oblasti svog života  i koliko vremena posvećujete svakoj od njih. Oblasti vašeg života mogu uključivati:

  • Kockanje
  • Posao ili škola
  • Porodične obaveze
  • Društveni život
  • Sportske i zabavne aktivnosti
  • Odmor ili spavanje
  • Lične potrebe ili samonega
  • Kućni poslovi,..

#2 Presecite pitu i dajte svakom komadu oznaku koja označava područje vašeg života. Veličina reza treba da označava vreme koje posvećujete određenoj aktivnosti.

#3 Da li postoje drugi delovi vašeg života na koje želite da provodite više vremena?

Jednostavan način da se napravi ravnoteža je da na momenat razmislite koje su vam važne životne aktivnosti i napravite novi kružni grafik kako biste voleli da to izgleda u budućnosti.

Kako izgleda vaša idealna slika dnevnih aktivnosti?

Organizovanje vremena vam može pomoći u smanjenju stresa i poboljšanju životnog balansa, a ujedno je i ključni deo procesa odvikavanja od kockanja.

Ako želite da razgovarate o probelmu patološkog kockanja i ponovnom uspostavljanju životne ravnoteže, zakažite svoje konsultacije na +381653342321.

 

 

Pozovi